2 TEMPEH – TEMPTED TO WRAP

DE TEMPEH

Benodigdheden

2 Wortel wraps van No Fairy Tales
Tempeh  250 gram
1 EL  sriracha
1 EL paprika poeder
½ EL kurkuma kruiden
½ EL kerrie kruiden
1 EL gember siroop
1EL kokosolie
snufje zeezout
snufje peper

 

Aan de slag

Zet de oven op 200 graden

Pak een kom en gooi alle kruiden & bovengenoemde ingrediënten erin, mix dit goed door elkaar in een kom.
Snijd de tempeh in plakjes/reepjes

Je kan de tempeh per plakje door de kruiden halen of alles in de kom gooien en zorgen dat de tempeh goed en mooi gemixt wordt met de kruidenmix.

Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de tempeh over de plaat.

Is de oven heet genoeg, dan mag de tempeh er 4-5 minuutjes in. Ik moet ze in mijn oven daarna even omdraaien zodat ze aan beide kanten een beetje knapperig worden

Je kan er ook voor kiezen de tempeh in de pan te garen, wat jij leuk of lekker vindt!

 

THE SIDE SALAD

150gr babyspinazie
75gr rode kool
1 hele rode paprika in reepjes gesneden
1 rode ui in maantjes gesneden
2 stengels bosui
Peterselie
olijfolie
sap van ¼ citroenzout
peper naar smaak

 

Mix it up

Houd de baby blad spinazie heel.
Was alle groentes en snij vervolgens alles fijn.
Mix dit lekker door elkaar en maak op smaak met het sap van de citroen, de olijfolie, zout en peper.

DE HUMMUS

Keukenmachine of een hele goeie blender is wel een must.

(ik maak meteen eenbatch die een paar dagen goed blijft)

Ingrediënten:

1 blik doperwten
1 blik kikkererwten
1 EL Olijfolie
sap van ¼ citroen
3 EL tahin
1 Teentje knoflook
1EL sriracha (mag meer als je van spicy houd)
1EL Vers geraspte Gember
Zout
Peper

 

Lekkere hummus; gooi het in de keukenmachine

Lek de blikken kikker en doperwten uit. Vang het vocht van de kikkererwten op en houd even apart.

Doe deze in de keukenmachine, voeg de olijfolie toe en zet aan.
Voeg nu de rest toe terwijl alles draait. Zorg dat het een mooie “Hummus-substantie” word en voeg eventueel het vocht van de kikkererwten toe als het nog te dik is. Proef tussendoor even en kijk of je eventueel wat meer zout of wat meer citroensap moet
toevoegen en breng het lekker op smaak.

Warm de wrapjes even kort op in de pan of oven, smeer de hummus als eerst over de wrap, klein handje van de salade erop, vervolgens komt de overheerlijke tempeh en dan eventueel nog de sriracha.

Geniet ervan!

 

Info

Gepost: 04-jun
Door Nigel van der Horst

VG Mag Recent

Naar VG mag

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout