Ingrediënten (voor 8 snickers)

  • 200 gram dadels
  • 2 tl pindakaas of amandelpasta
  • 1 schepje Fit Green Protein vanille
  • 1 1/2 tl maca poeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 30 gram ongezouten pinda’s
  • 60 gram havermout (verpulver tot meel)
  • 40 gram pure chocolade
  • Scheutje ongezoete amandelmelk of water (50 ml)

Bereidingswijze

1. Laat de dadels (zonder pit) voor 10 minuten weken in heet water.
2. Giet de dadels af en mix dit samen met de vanille eiwitpoeder, maca poeder, kaneel, snufje zout en pindakaas tot een dikke pasta. Gebruik een keukenmachine hiervoor.
3. Mix vervolgens 1/4 deel van deze dikke pasta, een scheutje amandelmelk / water en het havermout meel met elkaar tot er een dikke substantie. Dit zou kleverig moeten zijn, maar tegelijkertijd stevig. Tip: kneed het havermout-dadel mengsel tussen je handen tot compact deeg.
4. Vul een bakvorm met bakpapier (zo gebruikte wij de helft van een cake bakvorm) en schep het deeg hierin. Dit vormt de onderkant van de plant-based snickers.
5. Verdeel dit goed en druk stevig aan door de onderkant van een lepel te gebruiken.
6. Mix de rest van de dikke pasta van dadels nog met 50 ml heet water, dit vormt de karamelpasta.
7. Verdeel dit vervolgens over de zojuist gecreëerde onderkant van de repen.
8. Strooi hier nu de pinda’s overheen
9. Plaats de bakvorm nu voor 1 uur in de vriezer.
10. Smelt na een uur de chocolade au bain-marie.
11. Leg een rooster met daarop een vel bakpapier klaar.
12. Gebruik een scherp mes om 8 snickers uit de bakvorm te snijden.
13. Verdeel de gesmolten chocolade over de repen.
14. Plaats de plant-based snickers nu voor ongeveer 15 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden.

Voedingswaarde per snicker

  • Energie – Kcal: 134
  • Vetten: 5,1
  • Koolhydraten: 15,3g
  • Vezels: 9,3g
  • Eiwitten: 5,6g

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout