Het is doodeng. Uit je comfortzone stappen. Niet gek ook, want het is je lekker veilige en bekende haventje. Durf daar maar eens uit te stappen. Toch raad ik je aan dat af en toe wel te doen, want uit ervaring kan ik je vertellen dat je leven er veel en veel leuker van wordt. Heb ik je nog niet overtuigd? Hierbij nog 5 redenen om het WEL te doen.

Meer zelfvertrouwen

Mensen die vaker uit hun comfortzone stappen hebben meer zelfvertrouwen. Waarom dan?! Nou, eigenlijk is dat heel logisch! Jij durft dingen te doen die je eng vindt. Hoe vaker je dat doet, hoe zekerder je er van bent dat dat je goed doet. Je hebt er vertrouwen in en je zelfvertrouwen groeit. En dat is superfijn, want als je meer zelfvertrouwen hebt, zit je ook beter in je vel!

Persoonlijke ontwikkeling

De enige manier om te groeien is om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen. Vind jij presenteren voor een grote groep mensen doodeng, maar doe je het toch? Supergoed voor je persoonlijke ontwikkeling! Elk stapje uit je comfortzone zorgt voor persoonlijke groei.

Nieuwe ervaringen en mooie herinneringen

Van dagelijks dezelfde sleur is nog nooit iemand beter geworden. De gaafste, mooiste herinneringen maak je met nieuwe ervaringen. Waarschijnlijk met ervaringen buiten je comfortzone. Je wilt later toch niet terugkijken op je leven en denken: had ik maar…? Grijp die gave ervaringen met beide handen vast en prachtige herinneringen zullen ontstaan.

Grotere comfortzone

Iets wat nu buiten je comfortzone ligt, ligt daarbinnen als je het een paar keer gedaan hebt. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Je wereld blijft ook maar zo klein als je er altijd maar binnen blijft. Laat je dromen uitkomen.

Jij als inspiratiebron

Uit je comfortzone stappen is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar je helpt er ook anderen mee. Als jij laat zien dat bijvoorbeeld een eigen onderneming starten helemaal niet zo eng is, doen anderen dat ook sneller. Jij bent de inspiratiebron! Maak daar gebruik van!