Misschien denk je niet meteen aan broccoli als je ’s ochtends wakker wordt, maar dit zijn hartstikke lekkere muffins. Maak vooral een voorraad. Als ik ’s ochtends iets hartigs eet, blijf ik langer verzadigd. Dat betekent: minder snaaimomenten.


Dit heb je nodig

Voor 8 grote muffins

 1 broccoli
1 rode ui
2 tenen knoflook
10 zwarte olijven
5 zongedroogde tomaten
1 pluk vers basilicum
4 eieren
125 g havermout
50 g zonnebloempitten
geraspte kaas (optioneel)
olijfolie, om mee te besprenkelen
zout en peper

Extra
oven
ovenschaal
kom
muffinvorm

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Was de broccoli en snijd kleine roosjes. Vergeet de steel niet! Die is harstikke lekker en gezond, dus snijd deze in kleine dobbelsteentjes van ½ centimeter. Doe de broccoli in een ovenschaal met wat olijfolie, zout en peper en zet 20 minuten in de oven.

Snipper ondertussen de ui en het knoflook. Hak de olijven, zongedroogde tomaten en het basilicum fijn. Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg de havermout toe en roer goed.

Voeg nu alle overige ingrediënten (ook de broccoli) toe. Giet het mengsel in een muffinvorm (invetten met olijfolie als het geen siliconeversie is!) en strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de muffins heen. Zet voor 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voordat je ze opeet.