Van de fitgirls die ik kende zijn er nog weinig over. De fitgirls die ik als voorbeeld had, bestaan niet meer. De term fitgirl zie je amper nog op het internet en volgens mij ben ik de enige die nog #fitgirl in mijn sportfoto’s gebruik. Best apart eigenlijk, want enkele maanden geleden waren er nog rellen omtrent de term fitgirl. Ook ik heb daar veel over geschreven en bepaalde bloggers afgemaakt die beweerden dat ik een slecht voorbeeld was.

Fitgirls. Ik noem me nog steeds een fitgirl en ik ben er trots op. Zoals ik altijd heb benoemd en geschreven vind ik een fitgirl een actief en energiek persoon die bezig is met een gezonde en sportieve lifestyle en graag superfit is. Daar lijkt me nog steeds niets mis mee. Echter ligt dit thema, van gezond en fit zijn, natuurlijk enorm op het randje van “wat nou als..?” en dat blijft nog steeds zonde.

BEN JE EEN FITGIRL, DAN HEB JE ORTHOREXIA

Orthorexia was het gesprek van de dag. Elke fitgirl heeft orthorexia. Voor de mensen die niet weten wat orthorexia is: Orthorexia is een obsessie waarbij dwangmatig uitsluitend gezonde voeding wordt gegeten (dietcetera.nl). Al snel werd elke meid die zichzelf een fitgirl noemde geassocieerd met orthorexia.

Ook ik. Bloggers die schreven dat ik een verkeerd voorbeeld was omdat ik om 07:00 uur in de gym sta, journalisten die me belden of ik aan tafel wilde schuiven bij Jinek of Pauw om te praten over orthorexia. “Sorry, ik heb te weinig kennis om te kunnen praten over deze ziekte” was mijn antwoord. Want ik wist zeker dat orthorexia een serieuze ziekte is die je niet moet onderschatten, maar dat deze ziekte werd gekoppeld aan fitgirls, daar werd ik onwijs pissig om.

LEKKER DE RANDJES OPZOEKEN

En dan heb je mij. Rebels als het maar kan heb ik elke journalist die me belde of mailde een intens lange mail gestuurd over hoe trots ik ben dat ik om 07:00 uur in de gym sta, wat mijn lifestyle is en waarom ik zo gelukkig en fit ben. Dat ze zich moeten schamen dat ze mensen in een hokje plaatsen en het woord fitgirls zo onwijs raar interpreteren.

Ik heb vele felle blogs geschreven over en aan bloggers die fitgirls blaimden voor deze ziekte. Wat denken ze wel? Dear Good Morning staat voor een energieke ochtend en nu draag ik bij aan het verspreiden van een serieuze ziekte? Dat ging me iets te ver. Ik heb veel volgers verloren, maar ook veel volgers erbij gekregen door de randjes op te zoeken. Ik wist het zeker: ik doe er niet aan mee!

STAY STRONG FITGIRL

Daar ben ik dan. Anno 2018 en nog steeds op en top fitgirl. Mijn lifestyle is veranderd (zeker doordat ik geen bikini fitness wedstrijden meer doe), maar toch noem ik mezelf nog steeds een fitgirl. Want ja, ik sta nog steeds in de gym en sporten is echt een hobby van me. En ja, ik weet nog steeds wat macro’s zijn, koolhydraten, eiwitten en vetten en ja, na een dag super slecht eten probeer ik de dag erna wat gezonder te eten (zeker voor mijn PDS).

Ik hoop dat jij ook nog steeds een trotste fitgirl bent en blijft. Want er zijn er nog maar weinig. Nog maar weinig meiden die echt de hashtag durven te gebruiken en echt tegen iemand durven te zeggen “ik ben een trotse fitgirl”. Ik vind het een heerlijke term, stoer en krachtig. Vul lekker in wat jij er mee bedoelt en heb schijt aan de mensen die er over klagen. Je weet wel beter toch?

Liefs, Lienke

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout