Altijd al een keer willen doen, een apparaat me laten vertellen wat mijn vetpercentage is. En dan niet één apparaat, nee, drie. In het Amsterdam Nutritional Assessment Center van de Hogeschool van Amsterdam (het MUCMUS onderzoek).

DEXA scan

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een mail van een studente van de HvA of ik mee wilde doen met het MUCMUS onderzoek. Ze zocht atleten in een bulk- of cutfase die drie keer hun lichaamssamenstelling wilde laten meten (in dus een bulk- of cutfase en andersom) ten behoeve van het onderzoeken van de eiwitsynthese (eiwitopname en -benodigdheden).

Een jaar geleden sloeg ik het onderzoek af omdat ik toen midden in mijn eigen prep zat, maar nu vond ik het wel interessant. Zeker door de fase waarin ik me nu bevind (between prep en terug naar balans). En ik wil ook gewoon graag weten wat mijn rustverbranding is (BMR), dus weten wat ik verbrand bij absolute rust. Handig om te weten als je hier je dieet op wil aanpassen. Ik ging niet alleen. Trainers Michael en Nurdin van de Vondelgym hadden ook wel oren naar dit onderzoek.

Vlog

Zo gezegd, zo gedaan en afgelopen week reisden we af naar de Hogeschool van Amsterdam, waar alles ons werd uitgelegd en waarin we onder de DEXA scan zijn geweest, in de BodPod hebben gezet en een BIA-meting deden. Het grappige is, omdat ik vaak zelf zeg dat getallen niet veel zeggen (ik kijk liever in de spiegel), de uitkomst per machine ook echt anders was. Michael deed naast de metingen ook nog een meting met een calliper (11 pts) en zette de precieze metingen (en de verschillen) op zijn Instagram:

Benieuwd naar mijn meting? Je ziet het allemaal in onderstaand vlog!

https://youtu.be/nQGeqjd3QYg