Eiwitrijk speculaas bananenbrood

Ingrediënten (voor 10 plakjes)

  • 100 gram havermout (verpulver tot meel)
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram ongebrande noten
  • 2 schepjes Fit Green Protein banaan of vanille
  • 100 ml haver- of amandelmelk
  • 2 el gebroken lijnzaad (en 6 el water)
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaas en koekkruiden
  • snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg het water toe aan de lijnzaad en laat dit voor 5 minuten zo staan.
3. Hak de noten in stukjes, verpulver de havermout tot havermeel en prak 2 bananen fijn.
4. Mix vervolgens alle ingrediënten met de hand tot alles goed gemengd is.
5. Plaats een vel bakpapier in een cakeblik en schep het bananenbrood mengsel hierin.
6. Snijd de resterende banaan horizontaal doormidden en plaats deze bovenop het beslag.
7. Plaats het cakeblik nu voor ongeveer 50 minuten in de oven. Tip: check vanaf 40 minuten even met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Herhaal dit om de 5 á 10 minuten. Blijft er niet veel beslag meer achter op de prikker? Dan kan het bananenbrood uit de oven.
8. Enjoy!

Voedingswaarde per plakje

  • Energie – Kcal: 56,2
  • Vetten: 6,6g
  • Koolhydraten: 11,3g
  • Vezels: 2,7g
  • Eiwitten: 7,8g

Recept van  Orangefit