Ingrediënten

• 200 gram havermeel
• 50 gram amandelmeel
• 1 el kokosbloemsuiker
• 1 1/2 tl bakpoeder
• 1/2 tl baksoda (baking soda)
• 350 ml ongezoete amandelmelk
• 2 tl kaneel
• 1/2 tl nootmuskaat
• snufje zout
• 1 grote appel
• 2 schepjes Fit Green Protein Vanille
• 200 gram geraspte wortel
• 30 gram gesmolten kokosolie

Voor de topping:

• 150 gram ongezouten cashewnoten
• 3 dadels
• snufje kaneel
• snufje nootmuskaat
• 2 el citroensap
• 100 ml ongezoete amandelmelk
• Optioneel: 1 tl vanille

Tip: laat de cashewnoten voor 4 uur weken in ruim koud water.

Bereidingswijze

1. Bereid de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de appel in stukken en bak dit voor 15 minuten in de oven.
3. Mix dit vervolgens samen met de gesmolten kokosolie in een keukenmachine tot een glad geheel.
4. Mix de droge ingrediënten met elkaar in een ruime schaal en voeg hier vervolgens de appelmoes, geraspte wortel en amandelmelk aan toe. Schep dit goed door elkaar.
5. Bekleed een laag cakeblik met bakpapier, giet het beslag hierin en plaats voor 50 tot 60 minuten in de oven.
6. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Blijft er bijna geen beslag meer aan het stokje plakken? Dan kan de cake uit de oven.
7. Mix voor de frosting alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine of hoge snelheid voor 1 minuut. Schraap eventueel af en toe de restjes van de zijkanten van de keukenmachine zodat alles goed gemixt kan worden. Plaats dit voor ongeveer een halfuur in de koelkast om verder op te stijven.
8. Laat de carrot cake nu volledig afkoelen voor je de frosting hier overheen schept.
9. Schep en verdeel de frosting vervolgens over de gezonde carrot cake heen.
10. Maak af met wat extra kaneel, nootmuskaat, stukjes noot of geraspte wortel.
11. Bewaar in de koelkast.

 Voedingswaarde per portie (12 plakjes)

  • Energie – Kcal: 110,47
  • Vetten: 4,84g
  • Koolhydraten: 10,76g
  • Vezels: 1,97g
  • Eiwitten: 5,15g

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout