Eiwitrijke kaneel banaan muffins

Ingrediënten: (voor 6 muffins)

100 gram havermout (verpulver tot meel)
2 rijpe bananen
1 schepje Fit Green Protein banaan of vanille
1 tl bakpoeder
1 1/2 el kokosolie (gesmolten)
½ el appelazijn
1 tl kaneel
scheutje amandelmelk (50 ml)
Optioneel: 1 tl agavesiroop
Optioneel: gebruik een extra banaan voor de plakjes bovenop de muffins

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle ingrediënten met elkaar in een blender of keukenmachine voor 30 seconden tot een glad beslag.
Vet de muffinsvormpjes eventueel in met wat kokosolie en schep deze voor ¾ deel vol.
Plaats een aantal plakjes banaan bovenop het beslag en plaats de muffinvorm voor 20 á 25 minuten in de oven.
Gebruik een satéprikker om te checken of de muffins gaar zijn. Blijft er veel beslag aan de prikker plakken? Dan moeten de muffins nog wat langer bakken.
Laat vervolgens goed afkoelen en bewaar de muffins voor ongeveer 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.

 

Voedingswaarde (per muffin)

Energie – Kcal: 115,3
Vetten: 2,3g
Koolhydraten: 16,9g
Vezels: 2,1g
Eiwitten: 6g

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout