Eiwitrijke vegan cookie dough

Er was vroeger niks zo lekker, dan de kom uitlepelen waar nog een laatste restje cake- of koekjesbelslag in zat. De inspiratie achter de vegan cookie dough. Lees je mee hoe je hier zelf ook van kan genieten? Het recept is namelijk niet moeilijk.

Plantaardig koekjesdeeg met pure stukjes chocolade, heel lekker om zelf te proberen. De basis van de vegan cookie dough is gemaakt van uitgelekte kikkererwten. En nee, dit proef je absoluut niet terug. De cookie dough is onder andere op smaak gebracht met de zoetheid van verse dadels. En een snufje kaneel, want dat mag natuurlijk nooit ontbreken.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 200 gram uitgelekte kikkererwten (uit blik en afgespoeld)
  • 1 el pindakaas of amandelpasta
  • 3 dadels (zonder pit)
  • ½ schep Fit Green Protein vanille
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl gebroken lijnzaad (1 el water)
  • 20 gram pure chocolade stukjes
  • Scheutje warm water (ongeveer 50 ml)

Bereidingswijze

1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze vervolgens goed af.
2. Laat 1 tl lijnzaad voor 5 minuten weken in 1 el water.
3. Maak gebruik van een keukenmachine om de kikkererwten te mixen met de pindakaas, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad (na 5 minuten weken) en een scheutje water.
4. Mix tot je een dikke gladde substantie krijgt. TIP: schenk het water beetje bij beetje bij het beslag zodat het mixen van het beslag makkelijker wordt.
5. Hak in de tussentijd de chocolade in kleine stukjes.
6. Schep de chocolade handmatig door het vegan cookie dough beslag heen.
7. Klaar. Zo simpel kan lekker zijn!

Voedingswaarde per portie

  • Energie – Kcal: 378,80
  • Vetten: 20,2
  • Koolhydraten: 23,4g
  • Vezels: 9,0g
  • Eiwitten: 23,4g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.

 

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout