Welgeteld negen mensen zeiden het recht in mijn gezicht. Mensen waarvan ik het niet had gedacht. De productieleider van het GXR project. De PR-dame waarmee ik veel samenwerk. Ze zeiden het gewoon als “het valt op”. Niet negatief of positief. Wellicht meer positief. Het zette me wel aan het denken.

Het is omdat zij het zeiden dat ik erover na ging denken. Pas toen viel het me ook op. Ze hebben gelijk. Wat grappig eigenlijk. Dat je iets doet wat je pas door hebt als andere mensen het benoemen.

De blote buiken periode

“Lienke, je bent lekker aan het sporten hé?” en “Lienke, je showt weer met jezelf” waren o.a. de reacties die ik kreeg maar ook “je blote buiken periode is weer aangebroken.” Ik snapte eerst niet helemaal wat ze bedoelden totdat ik zelf op mijn Instagram-pagina ging kijken.

Verrek, ik plaats ineens veel meer bloot. Ik sta in mijn sporthemdje en op elke foto laat ik iets van vlees-en-bloed van mezelf zien. Ineens in een periode superveel. Wauw, het valt op.

En toen kreeg ik een mailtje:

“Vrij bijzonder, een onbekende mailen, maar hee yolo. Je post van vanmorgen triggerde me om random een mailtje te sturen. Namelijk je booty was vrij obvious op die foto.” … “En ik zag je foto en ik voelde ergens vaag een trots, ja I know, heel weird voor iemand die ik niet ken. Ik kan me best voorstellen dat bepaalde poses het wat gunstiger maken, maar die booty zag er gewoon echt goed uit!! Dus bij deze wilde ik even zeggen dat ik het cool vind dat je zo ver gekomen bent!”

Lekker in mijn vel

Ik zit lekker in mijn vel en onbewust zie je dat direct terug in mijn foto’s. Beetje bloot hier, beetje meer handje-in-de-zij staan daar. Stiekem verraden mijn foto’s zoveel meer dan ik eigenlijk ooit had gedacht. Je kunt van foto’s zoveel aflezen. Eigenlijk is dat iets super moois. Wat is het geweldig om te zien dat mensen mij bewust maakten van het feit dat ik meer “sexyness” toonde op foto’s.

Zwaarste ooit

Daar kwam het besef ook meteen weer. Naar aanleiding van deze blog sta ik steeds vaker stil bij het feit dat een bepaalde lifestyle mij niet gelukkig maakt. Ik, sinds mijn bikini fitnesswedstrijden, mezelf niets meer opleg. Doe ik dat wel, dan raak ik zo gestresst en te gefocust op voeding dat het niet gezond meer is. Ik ben op mijn zwaarste gewicht ooit, maar ik ben super tevreden met mezelf en vind mezelf er goed uit zien. Gewoon blij met mezelf dus.

Happy as f*ck

En daar sta je dan, een foto te maken waar je lekker je blote buik laat zien. Ik moet er nu iedere keer om lachen als ik het doe. Maar je ziet het aan mijn koppie, ik ben gewoon blij. Ik word ook al ouder hé, ik ben blij dat ik nog niet ben uitgelubberd. Ik vind het geweldig als mensen vol trots hun shape durven te tonen, ongeacht gewicht, vetpercentage and so on. Wees gewoon happy as f*ck met hoe je eruit zien en dat mag je ook gewoon laten zien aan iedereen die je wilt!