HET RECEPT – BIMI® BROCCOLI SOEP

Ingrediënten

Recept is goed voor 2-3 koppen soep

400 gram Bimi® broccoli
Verse Thaise basilicum
1 Groene peper
1 Stuk verse gember
Sap van 1 limoen
1 Liter kokosmelk
1 Witte ui
1 Venkel
1 Teentje knoflook
Zout
Kokosolie om in te bakken

 

Garnering

1 rode peper
Blaadjes basilicum
Olijfolie/basilicumolie/truffelolie
Zeezout en peper

Ciabattabrood gesneden met een beetje truffel-, of basilicumolie in de oven en zeezout.

 

Bereidingswijze

Snijd de Bimi® broccoli in stukken en kook ze in water. Door de stengels in stukken te snijden pakt de blender de stelen beter. Houd één stengel over voor de garnering.
Snijd de ui en de venkel en fruit deze samen met de knoflook in een pan. Bak de laatste twee minuten de rode peper mee, die je al mooi gesneden hebt.

Zet een pan op het fornuis met de kokosmelk, rasp de gember, snijd de andere groenten en voeg dit samen in de pan.

Als de Bimi® broccoli gaar is, voeg je deze toe aan de pan en laat je dit nog even kort meekoken.

Gebruik een staafmixer of geschikte blender om de er een mooie soep van te maken.
Garneer met de achter gehouden Bimi® broccoli en wat dunne slices rode peper en maak er wat moois van.