Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar… mijn ochtenden zijn veranderd. Ja ik sta graag in de gym maar juist dat is wel veranderd. Hoe dit kan en waarom, wil ik je graag uitleggen in deze blog.

Het is bizar dat ik dit ga typen maar hey… jullie kennen me allemaal als dat ene open ochtend-meisje dat elke morgen een make-uploze selfie plaatst vanuit de gym. En als je me al een tijdje volgt dan weet je vast ook dat ik die selfies inmiddels al ruim vier jaar plaats.

Hoe het begon…

Gosh, het voelt alsof ik dit echt al honderd jaar aan het vertellen ben dus ik houd het kort. Ik wil je niet vermoeien, haha! Maar ooit in 2014 (toen ik nog 6 was… nee grapje ;-)) ben ik gewoon heel random op de vroege morgen gaan hardlopen. Ja echt, hardlopen, kun je je het voorstellen? Ik niet.

Ik deed dit om 06:00 uur in de ochtend. De reden was heel duidelijk. Ik werkte bij de televisie en had amper tijd voor hobby’s. Waarom dan niet gewoon wat eerder opstaan en gaan sporten? Die ochtend veranderde mijn leven. Letterlijk en figuurlijk. Ik plaatste op mijn persoonlijke Facebook een foto van mijn ochtend-workout en ik kreeg zoveel reacties dat ik gemotiveerd werd het nog een keer te doen. En nog een keer en nog een keer.

Social media werd geboren

Dat delen op social media zorgde er voor mij voor dat ik mezelf motiveerde, maar ik merkte ook dat ik anderen prikkelde om ook eerder op te staan om een workout te doen. Soort van het goede voorbeeld geven! Ik deelde mijn workouts, mijn tips en mijn enthousiasme na elke training.

Het werd voor mij nog makkelijk om op te staan toen ik een Instagram-pagina begon die openbaar was. Nu kon ik echt zoveel mogelijk mensen inspireren om ook een morning-workout te doen. Ik ontdekte de social media-wereld, de hashtags en dat er nog meer meiden waren die aan het sporten waren. De term Fitgirl bestond nog niet echt, maar werd wel steeds vaker gebruikt.

4 Jaar later

En dan ben je ineens vier jaar lang elke ochtend om 07:00 uur aan het trainen. Ik weet nog dat ik in 2015 10.000 volgers bereikte, maar ook dat ik begin april ineens 60.000 volgers had. Dit had denk ik te maken met het feit dat ik altijd eerlijk was op social media, iedereen meenam in mijn verhaal en natuurlijk in mijn uitdaging: bikini fitness. Elke morgen om 07:00 uur stond ik in de gym met een doel. Sterker worden, mezelf uitdagen, mensen motiveren. Dat lukte.

Selfie moe

Als je vier jaar lang elke dag om 07:00 uur een selfie plaatst van jezelf denk je wel eens: welke pose moet ik nou weer aannemen? Daar heb ik al eens een grappige post over geschreven. Die selfies waren voor mij echt het bewijs dat ik er weer stond, omdat ik nog steeds “real” wil blijven op social media.

In 2016 besloot ik al de weekenden niet meer te sporten en wat “vrij” te nemen van Dear Good Morning, dus ook van mijn social media. Dit beviel me enorm. Maar toch merkte ik dat dat nog niet genoeg was. Ik begon aan alles te twijfelen.

De leeftijd enzovoort

Het ligt sowieso aan mijn leeftijd, zoals ik in deze blog beschrijf. Een leeftijd waarop je gaat nadenken over je verleden, je toekomst, je carrière en je dromen.

Soms kan ik mezelf gewoon hardop uitlachen. Inmiddels 27 jaar, een eigen onderneming, een droomhuis in Amsterdam (wat ik echt niet had durven dromen), bezig met serieuze zaken en dan… elke ochtend haasten om een selfie te plaatsen. Een selfie… In welk jaar leven we?
Ik weet dat dit een groot onderdeel is van Dear Good Morning en waarom ik daarmee ben begonnen maar… DGM is ook meer dan een make up-loze selfie in de gym.

To be honest

En, om heel eerlijk te zijn, is sporten op de vroege morgen nog steeds mijn dingetje waar ik gelukkig van word maar niet elke ochtend meer. Als ik 3 tot 4 keer naar de gym ga ben ik ook tevreden. Als ik een week maar 2 tot 3 keer ben geweest vind ik het ook helemaal prima. Ik ben zoveel minder bezig met mijn fysiek. Ik denk zelfs dat ik op mijn zwaarste gewicht ooit ben (maar ik weeg mezelf nooit).

Weet je? Ik voel me goed. Ik zit prima in mijn vel en voel me op en top Lienke. Net zo’n Lienke als diegene die vorig jaar 6 tot 7 keer per week in de gym stond, bakjes met bepaalde voedingswaarden naar binnen werkte en veel progressie-foto’s maakte. Ik ben en blijf Lienke maar mijn behoeftes zijn veranderd.

Bizar maar waar

Ik vind het bizar, maar wel waar! Ik spring om 06:00 uur nog steeds graag uit mijn bed want hey… It’s me… DGM! Morning freak op en top. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ik moet rammen in de gym. Het kan ook betekenen dat ik meteen achter mijn laptop kruip voor een blog, zoals deze, maar ook om een uitgebreid ontbijt te maken, het nieuws te lezen of gewoon te chillen met mijn katjes.

Verandering

Ik noem mezelf nog steeds een Fitgirl, want ik ben graag fit en sterk, maar het heeft wel een andere wending gekregen. Daarom zullen mijn Instagram en mijn andere social media kanalen geleidelijk wat veranderen, maar dat had je wellicht al door. Ik ben nog steeds super zoekende, maar ik merk wel aan mezelf: Ik ben en blijf real, ik ben en blijf Lienke. Dit is de Lienke van nu! Dus dat ga ik de komende tijd laten zien.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout