Column nummer twee en nu al bijzonder cliché inhaken op een zoetsappig Hallmark feestje omdat het toevallig bijna 14 februari is ten tijde van het verschijnen van dit verhaal? We kunnen nog terug, nope, we doen onszelf de – buikvlinder – das om, trekken ons meest flaterende sportpakje aan en we gaan er helemaal voor; Valentijns WOD’s voor álle #fitcouples.

Met ‘álle’ bedoelen we dan ook fit-couples in de meest brede zin van het woord, deze WODjes zijn natuurlijk ook voor alle #fitfriends, #fitsquads, #fitfam’s enzovoorts. Deze workouts doe je niet alleen, zover moge duidelijk zijn.

Samen stevig sporten is een goede manier om banden te versterken en reserveringen, als die er nog zijn, kwijt te raken. Het is makkelijk je onoverwinnelijk te voelen en groot te houden tegenover geliefden als er geen obstakels op je weg liggen of je deze stilletjes aan de kant kunt schuiven als er even niet naar je gekeken wordt. Maar jullie ware aard laat zich juíst aan elkaar zien tijdens de zwaardere opgaven. Samen sportief ploegen haalt een kant van jezelf naar boven die qua uiterlijk misschien wat minder charmant is (vraag de liefdes van onze meiden gerust eens naar onze rode grommende gym hoofdjes zou ik zeggen) maar wel een kant die ontzettend eerlijk is en de kracht van je karakter toont.

Dus grijp je lover/vriend(in)/familie bij de hand en ga aan de slag met een van onze workouts, wie weet verras je elkaar nog ook. Ziehier, onze buddy WOD’s, wij zetten ze lekker klef in, aan jou de keuze hoe knus je het gaat maken samen…

The Date

Geen date als er niet is gezweet. Op 14/2 geen overboekt restaurant voor jou waar stelletjes zich slechts vermaken met sessies ‘elkaar diep in de ogen staren’. Nee hoor, jullie maken van deze datum een stomende rendez-vous in jullie favoriete gym.

20 minute AMRAP (As Many Rounds as Possible)
14-2-17 ; alle oefeningen voer je samen en tegelijk uit
14 synchroon Push-ups met een clap
2 strikt Pull-ups (Kusje boven de bar, anders is het een no-rep!)*
17 Partner sit-ups met een Medicine Ball**

*scaling optie: bar rows

**partner 1 maakt een Sit-up met de bal en geeft die door aan partner 2 voor Sit-up nummer 2. Zo doe je er dus 14 per ronde.

‘Come on babe!’

Elkaar een beetje opjagen en plagen is natuurlijk kusjes vragen. Of niet? In deze workout wil je dat de ander door, door, door werkt. Hoe langer een partner treuzelt, hoe zwaarder de ander het heeft. Je mompelt, fluistert of schreeuwt voor je het weet; ‘Come on babe, can’t hold it any longer…’.

For Time*

Ronde 1
Partner 1 – Rack hold (Stil hangen aan het rek dus)
Partner 2 – 50 Front-rack Lunges (met een barbell, kies een uitdagend gewicht!)

Ronde 2
Partner 1 – 50 Toes-to-bar (je kunt schalen naar knee raises)
Partner 2 – Hollow Body hold

Ronde 3
Partner 1 – 50 Front-rack Lunges
Partner 2 – Rack hold

Ronde 4
Partner 1 – Hollow Body hold
Partner 2 – 50 Toes-to-Bar

*De partner die in beweging is, mag alleen reps maken als de andere partner in positie is. Moet je de Front Rack lunges opdelen in setjes, laat het je buddy weten zodat ook hij/zij pauze kan houden! Het is overigens niet de bedoeling dat je pauze gaat houden tussen de rondes, just sayin’

A heated affair

Omdat niet alles meteen brave verkering hoeft te zijn, eentje voor de hot-bods die zin hebben in wat cardio gestookte hitte. Ter afwisseling stoken we het vuurtje nog wat op in deze ‘Chipper’, we smeden de ijzers heet in deze WOD. Laat dat lijf maar glanzen van het zweet, you sexy you!

For time*

500 meter row ieder
50 Kettlebell swings
100 Double-Unders
40 plank hold terwijl de partner over je enkels springt (wissel na elke 10 reps)
30 Pull-ups
40 plank hold terwijl de partner over je enkels springt (wissel na elke 10 reps)
100 Double-Unders
50 Kettlebell swings
500 meter row ieder

Knuffel/lekkere sweaty bro-hug of ‘ass tap’ bij elke partner wissel, deel dat zweet!

*Je mag de sets opbreken zoals je wilt, maar ieder doet ½ van de reps! Behalve op de roeier, daar mag ieder zijn eigen 500 meter maken, yeah!

Een kleine ‘special thanks credit’ voor onze coach Ronny van de Ven die onze wodjes even checkte zodat we jullie nog opschepen met hele gekke hersenspinsels…

Het vraagt wat oefening deze overigens…

Partner Benchpress
Ook leuk! Partner Benchpresses voor als je voorafgaand aan jullie WODje nog een beetje willen krachtpatsen. Deze maak je zwaarder door de dumbells van de bovenste partner te verzwaren. Ook deze vraagt was extra oefening!