MAKKELIJKE CHOCOLADE KOEKJES MAAK JE ZO

Deze chocolade koekjes zijn heerlijk om voor jezelf te bakken, lekker als eiwitrijke snack voor tussendoor, maar ook voor als er visite over de vloer komt. Zet deze koekjes tijdens de thee of koffie op tafel en het schaaltje is vast zo leeg. Door de koekjes na het bakken in de oven nog even te laten afkoelen worden ze lekker knapperig! Dat is precies wat je wil wanneer je zin hebt in een chocolade koekje, toch?

Op onze website vind je inmiddels meerdere eiwitrijke snack recepten voor tussendoor. Mocht je de smaak na het maken van dit recept te pakken hebben dan kan je ook altijd onze eiwitrijke pindakaas koekjesproberen. De echte pindakaas liefhebber wordt hier vast erg gelukkig van!

INGREDIËNTEN:

  • 60 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel
  • 25 gram gemengde noten
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gram pure chocolade (85%)
  • 1 schep chocolade (of vanille) eiwitpoeder
  • 1 tl ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 grote dadels (zonder pit)
  • 20 gram kokosolie
  • 50 ml ongezoete amandel- of havermelk

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de dadels voor 10 minuten weken in heet water. Giet vervolgens af en prak de dadels vervolgens zo fijn mogelijk met een vork.
    Tip:giet hier tijdens het prakken een beetje heet water bij zodat dit een kleverig geheel vormt.
  3. Hak de chocolade en noten in hele fijne stukjes en mix dit met de rest van de droge ingrediënten.
  4. Voeg hier vervolgens de gesmolten kokosolie, de plantaardige melk en de dadelpuree aan toe. Kneed dit goed door elkaar met je handen.
  5. Verdeel het koekjesdeeg nu in 10 hoopjes en kneed het deeg individueel tussen je handen tot 10 compacte bolletjes.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de bolletjes deeg bovenop.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout