In mei starten we bij de Vondelgym met een marathongroep. Gericht en samen met andere ambitieuze leden toewerken naar een najaarsmarathon. Amsterdam, Eindhoven, Berlijn, Brussel, Athene, Curacao, Chicago of New York misschien? Take a pick, any pick!

Amsterdam
Voor de race in onze thuisstad, de 41e TCS Amsterdam Marathon, geeft Vondelgym vijf startbewijzen weg. De eerste vijf leden die een mail sturen naar marije@vondelgym.nl o.v.v. Vondel Marathon krijgen dat startbewijs ter waarde van 70 euro. Vermeld in die mail je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Als jij een van de uitverkorenen bent, vragen we je later nog om aanvullende gegevens om de inschrijving compleet te kunnen maken.

Team
Trainen voor een marathon is een fantastisch project! Maar het is ook een tijdrovende klus, die af en toe flink wat doorzettingsvermogen en energie van je vraagt. Hoe mooi is het dan om lief en leed te kunnen delen met ‘lotgenoten’ en te worden begeleid door de coaches van de Vondelgym? Inderdaad, dat is heel mooi!

Samen trainen
In het programma van Vondelgym zit 1 keer in de week een intervaltraining, 1 keer een tempotraining en 1 lange duurloop. Daarnaast zul je zelf ook de nodige trainingskilometers maken. De tempotraining en de lange duurloop vinden plaats op vaste dagen: tempo is zaterdag en longrun is zondag. Voor je intervaltraining kun je kiezen uit dinsdag-, woensdag- en donderdagavond of vrijdagochtend. Iedere maandagochtend (heel vroeg) is er een herstelloop: op rustig tempo onder het genot van de opkomende zon een of meer rondjes Vondelpark.

Voor wie?
Loop je nu al regelmatig hard en kun je in ieder geval 10 kilometer onafgebroken hardlopen, dan kun je in principe beginnen aan een marathontraining. Beter heb je al eens een halve marathon gelopen. Het programma richt zich in eerste instantie op de marathon, maar is zeker ook geschikt voor Vondelgymleden die een halve marathon willen lopen – die hoeven iets minder kilometers te maken.

Trainingsschema
Voor de marathongroep werken we met een algemeen trainingsschema. Heb je behoefte aan een persoonlijk schema, dan kan een trainer dat tegen personal trainingstarief voor je opstellen.

Clinic
Op zaterdag 30 april van 13.00-15.00 uur is er in de gym een marathonclinic. Hier gaan we je alles over die magische 42195 meter vertellen en meer specifiek over het marathonprogramma van de Vondelgym. Dit wordt heel tof, dus kom!

Vragen?
Twijfel je of je klaar bent voor een marathon (of een halve) of heb je andere vragen over hardlopen, mail running coach Klaas: klaasjboomsma@hotmail.com . Of schiet Jermain of Klaas even aan in de gym.