Matcha chiapudding met chocolade topping

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 40 gram chiazaad
  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 tl matcha poeder
  • 1/2 schepje Fit Green Protein vanille

Tip: voeg eventueel 2 druppeltjes vanille extract toe. Dit zorgt voor een rijke(re) smaak!

Voor de topping:

  • 1 banaan
  • 1 tl cacaopoeder
  • scheutje amandelmelk

 

Bereidingswijze

1. Mix alle ingrediënten voor de chiapudding heel goed met elkaar (doe dit rustig met een lepel) en giet in twee glazen.

2. Plaats voor een uur in de koelkast zodat dit kan opstijven.

3. Prak vervolgens de banaan tot een glad geheel (gebruik eventueel een keukenmachine) en mix dit met de cacaopoeder en een scheutje amandelmelk.

4. Giet dit bovenop de matcha chiapudding en laat voor nog minimaal een uur in de koelkast staan.

5. Haal de chiapudding vlak voor het serveren uit de koelkast.

 

Voedingswaarde per portie

  • Energie – Kcal: 243,7
  • Vetten: 16,1g
  • Koolhydraten: 10,9g
  • Vezels: 6,4g
  • Eiwitten: 11,1g