Steeds meer horen enlezen we over hoe belangrijk het is om naast het verzorgen van ons lichaam, ook onze geest te verzorgen. Uiterlijke vertoning is gelukkig niet meer alles. Velen zijn tegenwoordig op zoek naar een goede balans in ons drukke en hectische leven. Yoga sluit daar goed bij aan; het vermindert stress, zorgt voor een betere nachtrust, is goed voor je lichaamshouding en zo kan ik nog wel even door gaan. Echter steken wij krachtsporters nog weleens ons koppie in het zand als het om flexibiliteit gaat. Smoesjes verzinnen om dit – voor ons – zware onderdeel van ons workout regime te vermijden, kunnen we als de beste!

Yoga was altijd iets wat ik graag wilde doen, maar op een of andere manier had ik altijd genoeg excuses om starten uit te stellen. Geen tijd, niet flexibel genoeg of ik zag het niet als sport. Tot ik een blessure kreeg en even niet in de gym kon zijn. Ook mocht het gaspedaal er wel even af en werd de weg naar de yoga school vóór mij gelegd. Met enige zenuwen ging ik bij de Absolute Yoga Amsterdam naar binnen. Kan ik dit? Ben ik flexibel genoeg? Gelijk dacht ik terug aan balletles van vroeger, waar iedereen met gemak zich in een Bow pose wist te manoeuvreren en ik nauwelijks in de buurt kwam van iets dat er op leek.

Bij binnenkomst word ik met veel warmte welkom geheten en voel ik mij al snel thuis. Zodra ik de studio binnen stap, kijk ik onhandig via alle spiegels om mij heen. Rechts voo rmij zit een meid al in onmogelijke uitziende poses, voor me is een man fanatiek de headstand aan het oefenen. De twijfels komen weer naar boven en ik vraag mij af waarom ik dit ook al weer deed. Maar gelukkig, na een klein kwartiertje blijkt; ik kom aardig mee en doe het zo slecht nog niet, ik begin me zelfs te ontspannen. Dus voor alle sporters die nog twijfelen, hier nog een paar excuses die ik voor je onderuit kan halen.

Fitter en sterker

Een half jaar later kan ik nu zeggen, dat ik het echt leuk ben gaan vinden en dat ik na een yoga les weer helemaal opgeladen ben, om zo weer door de drukke hectische stad te fietsen, naar kantoor te gaan, met het gevoel dat ik de hele wereld aan kan.

Core stabiliteit

En als bonus, yoga zorgt ervoor dat ik fitter en sterker ben geworden. Ik merk tijdens het trainen in de gym, dat mijn core een stuk sterker is geworden en dat ik flexibeler ben, waardoor ik nauwelijks meer last heb van blessures. Daarnaast merk ik dat mijn mindset veranderd is. Het klinkt misschien cliché, maar door de yoga, kan ik de dingen wat meer de boel laten en mij niet meer overal zo druk maken. Ben ik wat later bij die ene afspraak? Gaat het trainen een dag even niet zo lekker? Dan is dat maar zo, morgen weer een nieuwe dag!

Volledige workout

Tenslotte, waar ik eerder altijd dacht dat yoga niet echt een sport was, denk ik daar nu af en toe met een glimlach aan terug wanneer ik klaar ben met een les. Want yoga is zeker een sport! Omdat er zoveel soorten zijn, is het even experimenteren met wat je fijn vindt. Zo heb je bijvoorbeeld yin yoga, dat wat meer gericht is op flexibiliteit en ontspanning en vinyasa (flow) waar het tempo vaak iets hoger ligt en een serie aan oefeningen aan elkaar geplakt is, zodat er een flow van oefeningen ontstaat.

Yoga bij de Vondelgym

Goed om te weten, ook het smoesje ‘ik wil niet nog een abonnement nemen’ gaat niet meer op; met onze Vondelgym tag en een toegangsbewijs (te verkrijgen bij de gym) kunnen leden van de gym in west 1x per week op weekdagen van 7u tot 17u bij Absolute Yoga Amsterdam aan de Overtoom een les volgen. En daarnaast staat het Vondelgym rooster tegenwoordig ook vol met interessante yoga en mobility lessen, zowel in Oost als West. Dus twijfel niet langer en ga aan de slag!

Namasté!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout