Granola repen zijn bij ons zeker favoriet als we het hebben over gezonde snacks. Een gezonde granola reep voor tussendoor kan ervoor zorgen dat je net weer even wat meer energie hebt. Een ideale snack dus voor wanneer je van plan bent de sportschool in te duiken of nog even door moet op je werk.

Deze bosbessen granola repen zitten vol eiwitten en zijn ontzettend makkelijk om te maken. Voor dit ‘no-bake’ recept hoeft er zelfs geen oven aan te pas te komen. Ook wanneer je weinig tijd hebt om in de keuken te staan is het maken van deze bosbessen granola repen zeker haalbaar. Lekker toch, om zo’n smaakvolle granola bar mee te nemen voor onderweg?

Deze granola bars zitten niet alleen vol met eiwitten, maar bevatten ook een berg aan essentiële voedingsstoffen. De verschillende zaden, kruiden en noten bevatten veel vitamines en mineralen. Een snack moment dat niet alleen lekker is, maar ook bijdraagt aan een gezond en energiek lichaam.

Zoals jullie van ons gewend zijn kan je ook in dit recept jouw eigen creativiteit kwijt. Voeg eventueel wat pure stukjes chocolade toe of een snufje speculaas kruiden. Op deze manier geef je steeds een andere smaak aan de ‘no-bake’ bosbessen granola repen.

 

Ingrediënten voor 10 repen

  • 150 gram dadels (zonder pit)
  • 100 gram (ontdooide) bosbessen
  • 150 gram ongebrande gemengde noten
  • 2 tl chiazaad
  • 2 tl lijnzaad
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 schepje Fit Green Protein Vanille
  • 30 gram (gesmolten) kokosolie
  • 100 gram havermout
  • Snufje zout

 

Bereidingswijze

1. Ontpit de dadels en laat 10 minuten weken in heet water.

2. Hak in de tussentijd de gemengde noten in kleine stukjes en voeg dit samen met de havermout, eiwitpoeder, zaden, snufje zout en kaneel toe aan een ruime kom.

3. Mix alle drogen ingrediënten met elkaar.

4. Giet de dadels af en pureer deze vervolgens samen met de bosbessen en gesmolten kokosolie tot een plakkerig geheel. (Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar met een beetje meer geduld lukt dit ook met een vork).

5. Bekleed vervolgens een laag bakblik (een grote Tupperware bak kan ook voldoen) met bakpapier.

6. Voeg vervolgens de kleverige pasta toe aan de droge ingrediënten en kneed dit met je handen goed door elkaar.

7. Verdeel dit vervolgens over het bakpapier en druk dit stevig aan met de onderkant van een lepel. Zorg ervoor dat de massa ongeveer 1 (tot 1,5) cm dik blijft.

8. Plaats het bakblik nu voor minimaal 1 uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de granola bars stevig blijven.

9. Na afloop kan je met een scherp mes ongeveer 10 bosbessen granola bars uit de aangedrukte massa snijden.

10. Bewaar in een afgesloten bak en de bars blijven zeker een aantal dagen lekker!

 

Voedingswaarde per reep

  • Energie – Kcal: 204,6
  • Vetten: 12,2g
  • Koolhydraten: 14,6g
  • Vezels: 4,5g
  • Eiwitten: 7,1g