Pannenkoekendag!

Ingrediënten (voor circa 10 pannenkoeken)

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 1/2 tl rauwe cacaopoeder
  • 150 gram havermout (verpulverd tot meel)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk (haver- of sojamelk kan natuurlijk ook)
  • 100 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1,5 schepje Fit Green Protein chocolade

 

Bereidingswijze

1. Mix de 2 el gebroken lijnzaad met 6 el water en laat dit voor 10 minuten staan.
2. Prak de banaan fijn.
3. Verpulver (indien nodig) de havermout fijn.
4. Mix alle ingrediënten met elkaar.
5. Verhit vervolgens een beetje kokosolie in een koekenpan met anti-aanbak laag.
6. Giet 1/10 deel van het beslag in de pan (maak de pannenkoeken niet te groot) en laat voor 5 á 6 minuten bakken op middelhoog vuur.
TIP: gebruik een grote koekenpan, op deze manier kan je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.
7. Draai de pannenkoek om met een spatel wanneer de bovenkant is opgedroogd.
8. Laat vervolgens nog ongeveer 4 minuten bakken.
9. Herhaal tot al het chocolade pannenkoeken beslag op is.
10. Serveer met wat kokossnippers of wat extra rauwe cacaopoeder!

 

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie – Kcal: 73,5
  • Vetten: 1,5
  • Koolhydraten: 9,7g
  • Vezels: 1,7g
  • Eiwitten: 5,5g

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout