BEREIDINGSWIJZE

Voorbereiding 10 minuten
Rusttijd 15 minuten
Baktijd 10minuten

Dit recept is goed voor 4 personen, ben je met ze tweeën dan hoef je de ingrediënten alleen maar te halveren
Je hebt nodig, 1 kom, rasp, mes, garde & een pan, evnt. Blender, spatel & een soeplepel.

INGREDIËNTEN

Voor het beslag heb je het volgende nodig:

135 gram bloem
75 gram havermeel/havervlokken, als sporter kan jij eiwitpoeder i.p.v. havermeel toevoegen (smaak voorkeur, vanille)
75 gram magere kwark
150 ml bruiswater water
1 zakje bakpoeder (7 gram)
½ tl zout
2 eieren
1 tl geraspte gember
30 gram pompoenzaadjes
1 el kaneel
1 el nootmuskaat
Of
2 el Pumpkin Spice
40 gr Abrikozen (GEDROOGDE)
1 el Abrikozenjam

*
Gebruik zonnebloemolie of kokosolie om in te bakken

 

BEREIDINGSWIJZE

Doe de bloem, de havermeel eventueel eiwitpoeder, de kwark, het water, bakpoeder, zout en de eieren in een kom.
Voeg nu bruiswater toe op gevoel – het beslag mag best dik zijn, maar nog wel mengbaar. Je kan later altijd nog meer water toevoegen! Mix dit nu met een garde en of blender tot een mooi beslag.
Laat dit minimaal een kwartier staan om te rusten. (Het is niet heel erg als je dit niet doet).

Zet nu een koekenpan op laag vuur doe er een scheutje zonnebloemolie in en even warm laten worden. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen. Bak middelgrote pannenkoeken en
bak deze ongeveer 1 á 2 minuten per kant.
Leg de pannenkoekjes op een bord en doe daar een grotere kom overheen (zo houd je ze warm).
Als de pancakes klaar zijn, smeer er lekker wat jam overheen en wat van de abrikozen erop en klaar!