Een quiche maken is een makkelijk en leuk werkje. Ik geef je nu een recept, maar je kunt ontzettend variëren met ingrediënten. Misschien vind je het wel lekker om er bijvoorbeeld champignons doorheen te doen, of kaas. Het leuke is dat quiche ook heerlijk koud te eten is en dus handig om mee te nemen als lunch voor de volgende dag.

 

Dit heb je nodig

VOOR 4 PERSONEN

– 200 g verse spinazie
– 100 g ricotta
– 1 pakje bladerdeeg, diepvries
– 1 handje pijnboompitten
– bakbonen
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 4 eieren
– 200 g crème fraîche
– 1citroen, het sap en de geraspte schil (1 el)
– olijfolie
– boter, om mee in te vetten
– zout en peper

Extra
– koekenpan
– ovenschaal
– bakpapier

Dit moet je doen
Verwarm de oven voor op 200°C.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dat alvast ontdooien. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en zet die apart. Vet een ovenschaal in en bekleed die met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.Leg hier een stuk bakpapier overheen en giet de bakbonen erop. Bak het deeg 10 minuten voor, in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het hierna afkoelen.

Snipper de ui en knoflook fijn, fruit die aan in een pan en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie 5 minuten meebakken. Breng het op smaak met flink zout en peper. Schep de spinazie in een zeefje om even uit te laten lekken. Klop ondertussen het ei samen met de crème fraîche, de citroenrasp en het sap. Verdeel de spinazie over de voorgebakken taartbodem. Smeer de ricotta eroverheen en strooi de pijnboompitten erover. Schenk nu het eimengsel erover. Bak de quiche in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout