Dit fitcouple weet hoe het écht is om samen te sporten.

Victoire Klaassen volgt een opleiding tot personal trainer en deelt hier haar motivatie, de avonturen die ze meemaakt en haar leermomenten met ons. Wie van deze blogs geen genoeg kan krijgen, kan haar natuurlijk ook volgen op Instagram.

“Online vliegen de #fitcouples, #fitcouplegoals en Couple Workouts ons om de oren. Ik heb heel wat artikelen voorbij zien komen met titels als ‘Couples that sweat together, stay together’ of ’10 redenen waarom alle koppels samen moeten sporten’. Aangevuld met plaatjes van prachtige stellen die samen de meest onmogelijke partner pose’s uitvoeren. Een beetje jeuk krijg ik daar dus van. Toegegeven, mijn lief en ik zijn zo’n wandelend cliché: we ontmoetten elkaar in de gym, zijn beiden erg druk en graag aan het sporten. Geen wonder dus dat bij ons menig date night in de gym eindigt. Maar zo rooskleurig als het WereldWijde Web mij wil doen geloven krijg ik het gewoon nét niet helemaal.

Zo was er die ene keer dat ik mijn springtouw richting zijn hoofd lanceerde. Het was de avond voor een event met ruim 350 Double-unders én publiek waar ik rillend nerveus voor was. Als ze in de laatste training dan gewoon NIET lukken, schiet een goed bedoeld ‘Je moet gewoon rústig blijven. Rústig springen!’ soms in het verkeerde keelgat. Sorry schat!

>> Dit wist je nog niet over de sportende man

Eigenwijs

Daarop inhakend; we zijn beiden nogal competitief ingesteld én eigenwijs. Advies van mij aannemen? Nou nee hoor. Van iemand anders gaat het erin als zoete koek en vlak na de WOD blijf ik beter even op een afstandje. Maar zoals het een goede journalist betaamt, heb ik natuurlijk wat hoor en wederhoor toegepast. Ik schijn stronteigenwijs te zijn. Mid-workout niet aanspreekbaar en blijf ik maar vragen wat we ook alweer moeten doen volgens het programma. Maar dat zijn zijn woorden, ik vind mezelf reuze lief… 😉

>> Omarm de squat, en wel hierom!


Qualitytime

Wederom de versie volgens het Interweb: koppels die uitgebreid samen sporten. Die de mooiste couple stretches beheersen. Die na de ‘Gym Sesh’ een sauna’tje en shake’je pakken. Qualitytime. Nou nee hoor; het past gewoon precies in onze volle agenda’s. Als hij flink doorfietst na werk en ik voor de trainingen die ik geef ga sporten, dan hebben we precies een uur om samen een workout te doen. Vluchtige kus, snel douchen en met een rood hoofd weer door. Romantisch inderdaad.

Fifty Shades of Red

Een steamy, sexy gym sessie als pesterig voorspel. Fyfty Shades of Grey the Barbell edition? Vergeet het maar. Dat zijn gewoon stomende rode wangetjes, uitgelopen mascara van het zweet en moeilijk kijken tot ik erbij neerval. Er zijn meiden die prachtig rond paraderen in de gym alsof het hun tweede natuur is. Dat die jongen ooit op me gevallen is… Hij gaat voor oprecht denk ik.

Dus of ik je kan aanraden samen aan het gymmen te slaan? Ja natuurlijk! We lachen er wat af samen. Worden samen sterker en zien elkaar op ons eerlijkst. Samen voldaan op de bank is veel leuker dan alleen en samen flexen met onze verworven gains in de spiegel tijdens het tandenpoetsen is te gek!”

Beeldbron: Damar Suryo