Vanaf vandaag gaat Vondelgym samen met scholen en ouders de strijd aan tegen bewegingstekort bij kinderen. Op de Open Scholengemeenschap Bijlmer (OSB) wordt vandaag officieel afgetrapt met een dag vol extra gymlessen.

Kinderen bewegen steeds minder. De afgelopen 20 jaar is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld. Een steeds grotere groep kinderen heeft een zogenaamde GameBoy rug, de kwaliteit van een rug van een 50-jarige, als gevolg van overconsumptie van massamedia. Onder de naam Speelkwartier gaat Vondelgym gaat samen met ouders, scholen, de gemeente Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen Mai Chin A Paw, de strijd aan tegen bewegingstekort bij kinderen. Sporten dus, en zorgen dat kinderen plezier krijgen in bewegen.

Vandaag gaat dit nieuwe initiatief bij Vondelgym van start. Op tien scholen in Amsterdam worden vanaf vandaag speciale trainingen aangeboden, en onder de naam Vondelgym’s Speelkwartier kunnen ouders en kinderen ook buiten schooltijd samen sporten.

“Deze nieuwe tak van Vondelgym brengt een mooie verdieping van onze werkzaamheden”, legt Arie Boomsma van Vondelgym uit. “De samenwerking met de gemeente en de Amsterdamse scholen zorgt ervoor dat wij het plezier dat wij zelf hebben in het sporten, en de kennis van onze trainers nu ook met heel veel moeilijk te motiveren jongeren kunnen gaan delen.”

Het programma is wetenschappelijk onderbouwd. De co√∂rdinatie ligt bij Wouter Teerhuis, trainer bij Vondelgym. Het idee voor Vondelgym’s Speelkwartier kwam bij Teerhuis en Boomsma op toen zij samen spraken over het vaderschap, en het belang van beweging voor kinderen. “Naast de samenwerking met de scholen, waarbij we vooral met pubers werken, richten we ons met Vondelgym’s Speelkwartier ook op jongere kinderen”, licht Teerhuis toe. “We bieden trainingen aan voor ouders met baby’s en peuters, waarbij het samenspel centraal staat, en we hebben een programma ontwikkeld voor kinderen die net iets ouder zijn, en onder toezicht van de ouders zelf spelenderwijs aan de slag kunnen gaan.” De inhoud van het programma wordt gemonitord door hoogleraar bewegingswetenschappen Mai Chin A Paw, van het VUmc.

Vanaf vandaag is Vondelgym’s Speelkwartier dus officieel van start De Speelkwartier lessen voor ouders en kinderen staan ook gewoon in ons rooster Virtuagym. Aanmeldingen voor scholen en vragen kun je het best mailen naar info@vondelgym.nl of wouter@speelkwartier.club

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout