Sweet & Spicy Flautas met Tempeh

Lees het recept eerst even goed door.
Begin met de avocado creme daarna de tempeh/wraps en maak de salade als de tempeh in de oven zit!

Dit recept is goed voor 2/3 personen

INGREDIËNTEN

3-4 wraps van No Fairytales
300gr tempeh
1 rijpe mango gesneden in blokjes
1-2 el sambal
1-2 el srircaha
koriander
zout
peper
zonnebloemolie om in te bakken

M A N G O – A V O C A D O C R E M E
200ml Plantaardig alternatief voor room
2/3 rijpe avocado
Sap van 1/4 citroen
1tl zout
½ rijpe mango

Eventueel 1el  Sriracha
Je kunt een blender of keukenmachine gebruiken om alles te mixen
Zet vervolgens koud in de koelkast.

 

T E M P E H & T H E  W R A P S

It’s you’re lucky day, je mag zelf lekker kiezen hoe je de tempeh snijdt; in reepjes, blokjes of dunne plakjes.
Als je de tempeh gesneden hebt doe je deze in een kom en voeg je de Sriracha en sambal toe, ik heb tussen 1-2 eetlepels aangegeven, maar houd je van pittig dan weet je wat je te doen staat, zo niet dan gebruik je wat minder.

Houd er rekening mee dat het hier om de combinatie gaat.
Als de temepeh gebakken is, meng je dit samen met de blokjes mango en gesneden koriander.
Door het frisse sausje houd je zo de smaak en de pittigheid mooi in balans 😉

Zet de oven op 180 graden.
Bak de tempeh in een pan op middelhoog vuur met voldoende olie tot ze mooi gaar en gekleurd zijn 8-10 min. Goed blijven husselen.
Heb je Mango gesneden in kleien blokjes?
Mooi, dan gaan we verder…
Doe nu de tempeh, mango en gesneden koriander samen in een kom en mix dit even.
Leg de wraps uit.
Leg ongeveer 2-3 eetlepels van de tempeh, mango & koriander in elke wrap.
(Ik had nog een paar gekleurde en verschillende wraps over).
Rol de wraps nu mooi en strak op (pas wel op dat ze niet scheuren).
Gebruik een tandenstoker om ze mooi dicht te houden.
Smeer ze een klein beetje in met olijfolie.
En leg de wraps nog zo een 6-8 minuten in de oven.

Het pittige en de malsheid van de kip in de wrap is heerlijk!
Als je het door de romige avocado creme heen haalt een goeie hap neemt.
De frisse salade is extra en je hebt je groentes ook weer binnen!

DE SALADE

2 baby romaine sla
1 handvol blad spinazie
100gram Mais
100 gram zwarte bonen
1 jalepeno fijn gesneden
1 rode ui fijn gesneden
1 fijn gesneden Rode Paprika
3gram fijn gesneden koriander
½ komkommer
sap van 1/4 Citroen
1el olijfolie
Zout & peper
Pitjes van een ½ granaat appel

 

Laat de bonen en maïs even uitlekken en spoel ze even met koud water.
Snijd nu de groentes fijn, voeg alles samen in een kom en maak aan met olijfolie, citroen en breng op smaak met zout.

 

Volg Nigel ook op Instagram

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout