Ingrediënten zijn voor twee personen

Het is best veel, maar dan heb je ook wat.

Voor het “Tempura” Beslag

4 eetlepels witte bloem
80 ml ijskoud bruiswater
4 eetlepels maïzena
4 eetlepels panko
1 eierdooier
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel basterdsuiker
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel bakpoeder
Kokos Melk
30gram Kokos rasp opbakken
12-16 Gamba’s

 

WOKGROENTE:

100g Chinese koolRauw
100g Paksoi
½ Rode ui
½ Rode paprika
½ Gele Paprika

40gram Taugé
Klein handje Cashew noten (30gram +/-)
20gram Bosui
5-7gram Koriander
3gram Zwarte Sesam zaadjes Wasabi
100gram Mesclun Sla
Sap van ½  Limoen
3-5ml Olijfolie
zout
15gram Cashew noten
150gram Udon Noodles

Sausje:

Je favoriete Chilisaus


BEREIDINGSWIJZE:

ZOALS JE IN DE VIDEO ZIET BAK/ROOSTER IK EERST DE CASHEW NOOTJES.

VERVOLGENS SNIJD JE ALLE GROENTES EN GA JE DEZE WOKKEN, BLUS DEZE AF MET WAT CHILI SAUS.

DAN GAAN WE DE NOODLES KOKEN MET BEHULP VAN DE GROHE RED.

NU GAAN ALLE INGREDIËNTEN VOOR DE TEMPURA MIX BIJ ELKAAR.

“IK RAAD AAN OM BIJ HET MAKEN VAN DIT GERECHT DE VIDEO ER BIJ TE HOUDEN ZODAT JE ALLES NAUWKEURIG KAN OPVOLGEN”

ZORG DAT JE DE GARNALEN AL GEPELD HEBT EN LEG DEZE ALVAST UIT. ZET EEN WOKPAN MET EEN LAAG ZONNEBLOEMOLIE OP HET VUUR, GEBRUIK DESNOODS EEN VET THERMOMETER, DE PERFECTE TEMPERATUUR VAN DE OLIE IS BELANGRIJK:

ZORG DAT DEZE ONGEVEER 180 GRADEN IS (DIT IS TE ZIEN ALS JE DE ONDERKANT VAN EEN HOUTEN LEPEL IN DE OLIE HOUDT; DAN MOETEN ER BELLETJES VANAF KOMEN)

HAAL DE GARNALEN VERVOLGENS DOOR HET BESLAG HEEN ALS JE DIT ALLEMAAL HEBT GEDAAN EN HET VUUR IS HET VET IS HEET GENOEG DAN KAN JE DE GARNALEN ER INLEGGEN.

DOE DIT WEL SECURE EN GEEF ZE ONGEVEER 1 MINUUT PER KANT.

LEG KEUKENROL IN EEN KOM EN LEG ZE DAAROP ZODAT ZE MINDER VET ZIJN EN KNAPPERIG BLIJVEN.

SNIJD ONDERTUSSEN DE KORIANDER EN ALS ALLES GEDAAN IS KAN JE JE BOORDJE OPMAKEN EN HEEEEEEERLIJK GAAN ETEN!

IK ZEG HEEL VEEL PLEZIER, SUCCES EN EET SMAKELIJK!

Wat algemene info voor het tempura beslag:

Zorg voor ijs- en ijskoud bruiswater voor een luchtig beslag, meng hiervoor kraanwater met ijsblokjes tot je de juiste hoeveelheid hebt

Het beslag voor Japanse tempura mag vrij dun zijn en hoeft niet helemaal glad geklopt zijn. Klontjes zijn niet erg!

Een perfecte temperatuur van de olie is belangrijk: zorg dat deze ongeveer 180 graden is (dit is te zien als je de onderkant van een houten lepel in de olie houdt; dan moeten er belletjes vanaf komen).

Frituur de groenten, het vlees of de vis in kleine porties, zodat de olie niet teveel afkoelt en het beslag niet te veel vet opneemt.

Haal voor een dun, krokant laagje je gekozen groenten, vlees en vis snel door het beslag heen

Gebruik voor het frituren een olie met een neutrale smaak, zoals druivenpit-, zonnebloem- of maiskiemolie.

Een frituurpan is niet perse nodig: gebruik gewoon een grote, diepe pan met dikke bodem.

Vega’s kunnen los gaan met bijna alle soorten groenten. Extra geschikt zijn echter groenten zoals: wortel, aubergine, courgette, paprika, broccoli, bloemkool en venkel.

Voor een verfijnd resultaat snijd je de groenten in dunne plakken (met ongeveer een dikte van een halve centimeter). Zachtere groenten soorten kun je iets dikker snijden zodat ze heel blijven. Ook vis, schaal- en schelpdieren zoals garnalen en stukjes vlees zijn heerlijk om te gebruiken.