Even weer wat persoonlijker nieuws. Ya’ll ready? Want prep’s here! M’n laatste competitieprep. Ever? Ever.

De laatste dagen was ik wat stiller online. Niet dat ik me daarvoor nu ga verontschuldigen ( I do actually have an offline life you know ) maar ik merkte het aan mezelf. Dan heb ik minder zin om ieder kwartier te posten wat ik aan het doen ben, en zit ik voornamelijk verzonken in mijn eigen gedachten te werken aan m’n website en ander redactiewerk voor FITsociety. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en woorden borrelen als vanzelf bij me op zo midden in de nacht (het is 00:30 AM als ik dit tik, Sunday night, hi).

Zo besloot ik vandaag dat bij een nieuwe prep, een nieuwe prep story hoort. Ik vind dat intens leuk, om jullie op de hoogte te houden. Het is zelfs een van de redenen dat ik ooit begon met het neerpennen van mijn verhaal, en nu drie jaar later dus weer. Of nog steeds. Wellicht volgen er nog video’s als extraatje. Je weet maar nooit met me.

Maar prep dus. Doei ‘offseason’! Doei food! Doei cheats. Back on zhe grind. De laatste tijd heb ik het voor mijn doen best rustig aan gedaan. Ik trainde wel zes dagen per week, en deed cardio (meer om mijn gewicht stabiel te houden als ik meer wilde eten), maar soms trainde ik vijf dagen, soms vier en op sommige dagen deed ik gewoon niks. Ja, dat is voor mij rustiger aan doen. Toch kan ik slecht tegen het niet hebben van een bepaald doel en kan ik niet goed tegen niet trainen. Dan word ik loei chagrijnig. Het heeft me echter wel de tijd gegeven om te werken aan m’n weak spots.

Houdt dat in dat ik na deze prep noóit meer een wedstrijd ga doen? Well, yeah probably. Betekent dat dan ook dat ik hierna nooit meer ga trainen of m’n dieet compleet laat varen? Nee man. Never. Het is mijn beroep dus dat kan ik nooit opgeven. Maar ik geloof (en weet) inmiddels heilig dat er meer ‘in das Leben’ is dan competities draaien en hiervoor álles opgeven, waaronder m’n gezondheid. Ain’t gonna happen mom, don’t worry.

De wedstrijden díe ik heb gedaan hebben mij ontzettend veel gebracht, en dan heb ik het niet eens over de plaatsingen. Dan heb ik het over mijn onderneming Fannetiek.nl, over de fantastische mensen die ik heb mogen leren kennen en hierdoor mijn plannen en ideeën kan uitvoeren, en over mijn eigen ‘fitgirl-fitjourney’.
Yes I still use the f-word.

Zoals je in mijn laatste update kon lezen, doe ik dus nog één wedstrijd. Niet meer in de figure-klasse (hoe grappig is het dat ik al tijden niet echt mijn rug en armen train), maar in de sportsmodel-klasse tijdens de NK Hype Cup, 13 november 2016. En mijn prep begint nú. Yes, mid-zomer, met alle festivals en feestjes en terrasjes en ijsjes 😉
Als jij dit leest zit ik waarschijnlijk op mijn spinningfietsje. Niet dat dat per se erg nieuw is, maar nu is het weer voor ‘het eggie’. 16 weeks out. Let’s fckng go.

Ik geef deze laatste prep nog een keer álles, dat heb ik mezelf beloofd. Heel stom misschien, maar ergens voelt het heel ‘goed’. Ik heb er zin in. En veel vertrouwen in ook: de shape die ik in mijn hoofd had (en heb) behalen zonder al te veel stress. Om die reden volg ik ook geen IIFYM principes meer, maar gewoon het menu dat ik van mijn wedstrijdcoach (Wes van Staveren) krijg. Niet meer zelf nadenken maar gewoon luisteren en opvolgen. Dat lijkt me genoeg uitdaging voor nu. Het feit dat ik deze prep niet met 15 kilo overgewicht begin is ook wel prettig overigens. En maakt het waarschijnlijk minder zwaar.

Ik weet natuurlijk waar ik aan begin ook, dat scheelt een hoop. En ik ga jou hier weer op de hoogte houden. Iedere week een update. 16 weken lang. Als ook op mijn Instagram. Naast alle andere shizzle die ik uitspook. Wat de laatste tijd vooral bestaat uit voornamelijk ijskoffie sippen en fotoshoots. Maar ook dat is part of Fannetiek(.nl).

Kort samengevat: nieuwe collabs (waaronder dus met FITsociety zoals je kon lezen in de Vegas update of hier), met o.a. Lienke van Deargoodmorning en een paar kickass brands, én dus een nieuwe preppret. Dit keer in its final form. De laatste prep. Stay tuned. I be slaying.

Joe!