Vegan chocolade proteine ontbijt muffins

Wat heb je nodig voor 4 muffins?

  • 100 gram medjoul dadels (4 stuks)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram cacao poeder
  • 30 gram boekweitmeel
  • 40 gram kokosolie
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water
  • ¼ tl vanille poeder
  • snuf zout
  • Noten, zaden, gedroogde vruchten
  • 2 scoop Vegan protein chocolate
  • Optioneel: 30-50 gram pure chocolate chips (of gehakte pure chocolade)

Hoe maak je ze?

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je muffin vorm in.
    Meng 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water. Meng even door elkaar en laat minimaal 5 minuten wellen. Dit is je “ei vervanger”.
  2. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
  3. Smelt de kokosolie en giet in een keukenmachine. Voeg de dadels hier aan toe en meng tot alle dadels zijn vermalen.
  4. Voeg nu de melk, het kokosolie-dadelmengsel en het chiazaad toe aan de kom en meng alles met een lepel heel goed door elkaar.
  5. Schep als laatste de chocolate chips / gehakte pure chocolade erdoorheen.
  6. Schep in de muffin vorm en zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze eerst bijna helemaal afkoelen voordat je ze uit de muffin houder haalt, zodat ze goed stevig kunnen worden.
  7. Maak het af met noten, zaden gedroogde vruchten.
  8. En dan is het tijd om te gaan smullen!

Nieuwsgierig naar alle Ekopura recepten? Klik dan hier.