Dat ik overduidelijk een ochtendsporter ben, dat mag wel duidelijk zijn denk ik, maar toch hoor ik ook vaak om me heen dat mensen juist liever in de avond sporten. Hoe dan?! Dat vraagt om actie jaaaa, dus hier meteen een lijstje met redenen waarom je juist wél ’s ochtends de gym in zou moeten duiken! Let je op? Komtieee.

Je hebt de ruimte

Dat is voor mij echt een pluspunt! In de ochtend is het vaak nog lekker rustig in de sportschool en daardoor heb je dus perfect de ruimte om je workout te doen. Niet wachten tot je op de apparaten kunt en gewoon de dumbells pakken die je wilt. En geen geduw en getrek om die ene fijne crosstrainer bij het raam.

Motivatie en een goed gevoel!

Wanneer jij al in de gym aan het knallen bent, ligt de rest van de wereld nog lekker op 1 oor in bed. Dat geeft mij vaak al een hele boost! Daarnaast ben ik na een training zo fijn wakker dat ik genoeg energie en motivatie heb om de dag door te komen.

Als ik ’s ochtends train heb ik vaak gedurende de dag ook minder trek ik “ongezondere” producten, ik neem dan toch vaak een verantwoord alternatief. Snakt mijn lichaam naar, dus win-win! Enne, door te sporten komt er in je lichaam het stofje Endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. De hele dag een goed humeur dus!

Beter slapen

Als je ’s ochtends gaat trainen zul je waarschijnlijk ook eerder opstaan en waarschijnlijk ga je dan dus ook eerder naar bed. Je verplaatst als het ware je ritme een beetje om toch aan je slaapuren toe te komen. Door je dag actief te beginnen heb je ook meer tijd in de avond. En dat betekent dan weer: meer vrije tijd om je doelen na te streven of om meer leuke dingen te doen! Of… gewoon helemaal niks, dat kan ook. Door ’s avonds rustig aan te doen ga je helemaal zen naar bed. En ja, dan val je dus ook weer makkelijker in slaap

Be proud!

YESSSS! Wanneer het je dan is gelukt om op te staan, jezelf naar de gym te verplaatsen en die workout eruit te knallen, dan mag je echt wel even trots zijn op jezelf! En na een tijdje wordt sporten in de ochtend een gewoonte en wil je niet anders meer! You goooo!

Liefs, Lienke