Walnoten proteïnecake

DIT HEB JE NODIG (ÉÉN CAKE / 15 PLAKKEN)

2 zoete appels
100 gr walnoten
200 gr bloem
1 eetlepel kaneel
2 scoops  Ekopura vegan protein vanilla
8 gr bakpoeder (half zakje)
2 eieren
50 gr roomboter

ZO MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze met de grove rasp.
Hak de walnoten even grof door.
Zeef de bloem, de kaneel en het bakpoeder boven een grote kom.
Voeg de appel en walnoten toe en meng dit door elkaar.
Klop in een andere kom de twee eieren goed los zodat ze helemaal ‘vloeibaar’ zijn.
Smelt in een pannetje op laag vuur de boter.
Giet de boter in een straaltje bij de eieren en blijf ondertussen roeren.
Giet het boter-ei mengsel bij de andere ingrediënten en roer het met een lepel of spatel tot een beslag. Maak het af met walnoten.
Vet een cakevorm in en doe er eventueel nog een bakpapiertje in.
Bak de cake in ongeveer 50 minuten af. Om te controleren of de cake gaar is kun je er een cocktailprikker in steken.
Haal de cake uit de vorm en laat ‘m verder afkoelen op een rooster.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout