De eerste paar dagen van elk nieuwe jaar is de sportschool overvol en loop je in het park tegen de bezwete en rood aangelopen nieuwe hardlopers op. Al die arme zielen proberen het keer op keer. Goede voornemens. Dit jaar ga ik echt afvallen. Ik ga sporten. Ik ga gezond eten. En na een blauwe maandag in de sportschool ligt het abonnement stof te happen in de kast.

Waarom maken we ze dan?

Dat is een goede vraag. De reden waarom we goede voornemens maken is simpel. We zijn niet tevreden genoeg met ons leven. We vinden dat we gelukkiger, mooier, gezonder of succesvoller kunnen zijn. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en meer dan de helft van de Nederlanders maakt doelen voor het nieuwe jaar.

Leuk al die voornemens, maar we halen ze bijna nooit

Uit onderzoek blijkt dat slechts dertig procent van de mensen die goede doelen maakt, ze volhoudt. De sportscholen worden eind januari weer rustiger en de snackbars weer drukker. Zo jammer!

Waarom lukt het dan niet?

Goede doelen zijn gedoemd te mislukken. Of toch niet? Wat maakt het dan dat de een zijn doelen wel haalt en de ander ze na een week laat varen? Dat kan veel redenen hebben. Een daarvan is dat doelen vaak niet concreet genoeg zijn. Laat ik een voorbeeld geven: ik ga dit jaar gezonder worden. JA EN? HOE? Je gaat in januari drie keer naar de sportschool en laat op de eerste verjaardag van het jaar een taartje staan. Maar na een paar weken zie jij geen sportschool meer van binnen en eet je weer alles wat los en vast zit. Maak liever concrete doelen. Bijvoorbeeld: in 2018 ga ik elke week minstens een uur sporten. Schrijf die afspraken in je agenda en plan ze vooruit. Grote kans dat het jou gaat lukken!
Binnenkort een nieuwe blog op Dear Good Morning met meer tips om jouw goede voornemens te behalen. Dit jaar gaat het jou namelijk wel lukken!

De voordelen van goede voornemens

Als slechts een derde van de mensen die voornemens heeft ze volhoudt, kunnen we dan niet maar beter geen goede voornemens hebben? NEE! Goede voornemens zijn hartstikke goed. Het zorgt er namelijk voor dat jij iets gaat veranderen in je leven waar je niet tevreden over bent. Of dit nu op werk-, sport-, gezondheid- of priv├ęgebied is. Goede doelen zorgen voor motivatie en het behalen van je doelen of zelfs al het behalen van tussendoelen maakt enorm blij.

DUS: wel of geen goede voornemens maken?

Daar kan ik kort over zijn: zeker wel! Wie doet er mee? In 2018 worden wij weer een beetje gezonder, succesvoller en gelukkiger!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout