Moet je nou wel of niet ontbijten voordat je aan je work-out begint? Iedereen lijkt er wel een andere mening over te hebben. Maar hoe zit het nou echt, is er wel een goed of fout op dit gebied?

De wekker gaat, hup je sportkleding aan en gaaaan! Voor sommigen is dit de ideale manier om de ochtend te beginnen. Eerst knallen en daarna pas aanschuiven voor een ontbijtje.

Omdat je lijf na een nacht slapen niks meer over heeft om af te breken zal het je reserves gaan verbranden. Dit betekent overigens niet dat de kilo’s er daardoor vanaf vliegen! Naast vetcellen gaat je lijf ook energie uit je spierweefsel halen om zo de work-out te kunnen voltooien. Daarnaast kan het zijn dat je, als je zonder ontbijt aan de slag gaat, je sneller slap voelt of zelfs flauw kan vallen. Zorg er dus voor dat je altijd iets bij je hebt ,zodat je dat kunt voorkomen!

Of toch wel ontbijten?

Ons lijf haalt energie uit het voedsel dat we binnenkrijgen. Als jij je sportprestaties naar een hoger niveau wilt tillen kan het handig zijn zoveel mogelijk van die energie beschikbaar te hebben. Door een goed ontbijt kan het zijn dat je je lichaam net die extra push geeft om tot het uiterste te kunnen gaan.

Wel is het belangrijk om minstens een uurtje te wachten na het eten. Zelfs dan kun je nog een zwaar gevoel in je maag hebben en kan het eten je in de weg zitten. Dan mag je nog zoveel energie hebben, maar behaal je niet je gewenste resultaat.

DOE WAT WERKT VOOR JOU!

Maar wat is nou de conclusie van dit alles? Ik denk dat die er niet echt is, je moet gewoon doen wat voor jou goed voelt! Heb jij ’s ochtends met een lege maag genoeg energie voor die 10k en zou een volle maag je in de weg zitten, ontbijt dan lekker erna. Heb je net wat extra power nodig om die kilo’s van de grond te krijgen, ontbijt dan vooraf en wacht een uurtje voor je aan de slag gaat. Of zoek een middenweg en pak bijvoorbeeld een banaan om net dat kleine bodempje te leggen.

Wel of niet ontbijten voor het sporten ligt dus voor iedereen anders.

Wat doe jij? Ga je met een lege maag aan de slag of heb je juist een stevig ontbijt nodig om het beste uit jezelf te halen?

Liefs, Lienke

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout