Zoals al drieëntwintig keer beloofd zou ik je nog vertellen over meselfie. Hoe het gaat, waar ik mee bezig ben, waar ik niet mee bezig ben en over mijn strijdplan.

Dus neem een bakkie pleur, groene thee, lauwwarm water met citroen if you must, sit back, relax en lees.

Waarschijnlijk zie je een heleboel al voorbij komen op Instagram, Snapchat of Facebook, maar goed, ik bén niet mijn social media en andersom.

I’m back!
Waar ik in een van mijn laatste updates soms redelijk somber klonk (besefte ik me later toen mensen zeiden, ‘goh, ik wist eigenlijk helemaal niet dat het zo heftig was’), is dat – precies na het plaatsen van die post misschien wel – helemaal omgedraaid. De laatste weken voel ik me zó veel beter. I’m buzzing. Every day. Ik weet niet wat het was toen, de laatste competitie en vooral het post-competitie gevoel hadden er blijkbaar flink ingehakt. Ik wilde ook te snel weer ‘normaal’ trainen, ‘normaal’ eten en ‘mezelf zijn’. Voor hoever ik dat niet was natuurlijk.

Een competitieprep is heftig, I know. I’ve been there as you know, en het terugkeren naar ‘de normale wereld’ lijkt een beetje op het terugkeren naar huis na een lange vakantie. Maar dan zonder zee, strand en cocktails. Ik heb letterlijk het gevoel gehad dingen te hebben gemist die weken, en ook die periode er na. Het is hartstikke lastig om je shape te zien veranderen. Hoe zeer je ook probeert om dat níet lastig te vinden. Daarnaast is het ook niet makkelijk om een soort van reverse diet toe te passen, oftewel het langzaam (met de nadruk op langzaam) verhogen van je calorie-inname, terwijl je lichaam schreeuwt om eten. En geloof me; zo’n reverse diet is een mega tof plan, maar de uitvoering is vaak minder goed met alle gevolgen van dien als er niet op je wordt gelet.

Zhe Plan
Ik heb veel gesproken met baas @Le_Mikey en samen hebben we een fijn ‘hersteltraject’ voor de afgelopen en komende weken uitgestippeld. Ook qua voeding (yes, reverse diet) en cardio, maar vooral voor het zo snel mogelijk terug krijgen van m’n kracht. Hóe fijn (en belangrijk!) is het om vakkundige mensen naast me te hebben, die me soms streng toespreken, of me simpelweg vertellen dat het goed gaat. Als het dus gewoon goed gaat, maar ik dat zelf even niet zie.

Dat traject is aardig aan het lukken en ik heb mijn ‘dieet’ ook (weer) onder controle. Ik ben tevreden met mijn current shape en weet deze aardig vast te behouden heb ik het idee. Eén keer per week laat ik m’n vetpercentage meten en de laatste meting geeft 17,6% aan. Mijn gewicht is stabiel en gelukkig niet tientallen kilo’s hoger dan mijn stageweight. Een hoop moeilijke termen ik weet het, en in principe zeggen al die cijfers ook niets. Forget it.

Voor mij is het ’t belangrijkste dat ik me goed vóel. Dat ik lol heb in mijn trainingen, die nu overigens bijna geheel gericht zijn op (het herstel van) mijn hamstrings en glutes. Ik train mijn rug en armen amper. Wat ergens jammer is, maar weet je, ik vind mijn rug en schouders groot zat ha 😉 En, om even vooruit te spoelen, glutes en hamstrings passen ook beter bij mijn nieuwe doel.

Want you bet dat ik flink heb nagedacht over de ‘and now what’. Wil ik nog een keer het podium op? Wil ik nog een keer aan zo’n heftig dieet beginnen? Kan ik het aan? Kan mijn lichaam het aan? Wíl ik dat überhaupt.
En waarom dan? Moet ik mezelf bewijzen?
Nee, ik hoef mezelf niet te bewijzen (aan niemand overigens) door op een podium te staan. Ik geloof na drie keer ook wel dat ik het kan. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en ja, ik wil nog een keer het podium op. Niet meer als ‘figure girl’. Die klasse past niet meer bij me voor mijn gevoel. Begrijp me niet verkeerd, ik ben intens fan van m’n schouders en rug en ook van mijn benen houd ik steeds meer, maar de figure klasse zoals deze nu is, past niet bij hoe ik mijn droomfysiek voor me zie.

Nu kwam ik niet heel lang geleden terecht bij een nieuwe wedstrijd in Nederland met een nieuwe klasse. ‘Sportsmodel’. Klinkt best stoer toch? Snap je. Maar yez, half november is er een open wedstrijd in Amsterdam (Walters Open NK – Hype Cup) en die klasse is dus nieuw. Een heel goed beeld had ik er niet direct bij, dus appte ik coach en goede vriend Wes. Of dat niet iets voor mij zou zijn. Jazeker, was zijn antwoord. En zie hier, mijn nieuwe doel was geboren. Bij ‘sportsmodel’ moet je trouwens denken aan een ‘uit de kluiten gewassen’ bikiniatlete. Well, sounds like me. Nu mijn massa afneemt haha. Doei gains. See ya.

Zo gezegd, zo gedaan lijkt nu. Maar ik heb er dertig keer over nagedacht, het duizend keer besproken en de weg erheen in mijn hoofd nog vaker uitgestippeld.

Zhe Business
Fannetiek.nl en de business eromheen gaat namelijk de laatste tijd als een speer. Ik kan je nog steeds niet uitleggen hoe intens tof ik dat vind. Dat ik iedere dag de dingen doe die me (meestal) heel gelukkig maken en jou (en mezelf) daarmee motiveer of inspireer. Of wellicht aan het lachen krijg. Pick one.
Meedoen aan een competitie gaat ook weer veel tijd en energie kosten, dat besef ik me, maar het geeft me tegelijkertijd de kans jou te laten meelezen en kijken tijdens die prep. En dat vind ik dan weer tof. Soort win-win, maar dan anders. Daarnaast werk ik gewoon graag met dit soort goals. Demolish dem and move on.

Ook wil ik graag kijken hoe die andere klasse bevalt. Of het wat voor me is. En wil ik per se de shape krijgen die ik in mijn hoofd heb. Al tijden. I gots this. I’m ready. En ik heb hele fijne mensen om me heen die me goed kennen en van wie ik weet dat ze er altijd en iedere stap van de weg zullen zijn. Wederom win-win.

Afijn. Zo ver mijn fysieke doelen. Je gaat het wel zien on zhe Gram en hier in de categorie ‘Prep it‘ – ach joh, je bent nog lang niet van me af. We are just getting started.

Fannetiek.nl
De prep voor de NK Hype Cup begint overigens half juli. Omdat ik nu niet uit een (veel te) zware ‘bulk’ kom, heb ik minder lang de tijd nodig. Nog een maand zonder ‘prep-dieet’ dus. Equals food. Equals pizza. Equals life.

In de tussentijd zit ik niet bepaald stil. Ik train zes dagen per week en mijn agenda is gevuld met toffe events (de Pindakaaswinkel opent a.s. zondag joe, anyone?Interesse?), fotoshoots en ik ben een aantal toffe collabs aangegaan waaronder een big one metFitSociety.nl. De grootste fitness community van Nederland. Sterker nog; ik heb een heus plekje gekregen op de redactie. Inclusief kantoor. En een tafel. En een bureaustoel. Wow. Sh*t’s getting serious.

Met de heren van FitSociety in mijn team (of ik in dat van hun) komen er ook direct nieuwe dingen aan. Wat dacht je van een coachingsapp (wil je dat ik jouw coach word? Stay dan tuned, of download de app en schrijf je vast in), nieuwe artikelen, video’s, en hopelijk nog meer informatie om jou verder te helpen met jouw fitjourney.

Daarnaast heb ik gisteren het beste nieuws ever (lees: bucketlist dingen) gekregen en kan en mag ik er nog hélemaal niets over vertellen wat dit hele nieuwtje heel awkward maakt, maar je gaat het vanzelf zien. Believe me. O ja. Ik ben nóg iets aan het opzetten waar ik ook nog he-le-maal niets over kan zeggen, dus dubbel awkward, en dubbel zo spannend. Voor mij, maar voor jou ook. Trust zhe Fannetiek tho.

Last but not least; zoals je al eerder kon lezen heb ik een nieuw event in het leven geroepen, Fannetiek – Unfiltered. Heel kort: ik wil met jou in gesprek. Ik wil weten wat jou drijft, wat je doelen zijn en vooral weten hoe ik jou daarbij kan helpen. Omdat ik weet wat er vaak áchter de mooie plaatjes op Instagram speelt en hoe struggles onderweg naar jouw doelen soms mega zwaar zijn. En jij weet dat ook. Meer informatie over de eerste editie vind je hier.

Zeau. Dat was het wel denk ik. Iedereen weer op de hoogte, kan iedereen weer aan het werk.

Of ik nog op vakantie ga zeg je? Uhm. Sorry, hoe spel ik dat?

#workhardplayharder

Joeeeee!