Over Jay Nederend


Sport en spel is Jay van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Toen hij vier jaar was mocht hij van zijn ouders lid worden van de lokale tennisvereniging. Tennis was zijn eerste grote passie en elk vrij moment was hij of tegen een muurtje aan het slaan of stond hij op de tennisbaan. Naast tennis deed hij ook aan voetbal en judo.

In zijn tienerjaren begon hij andere sporten te ontdekken. Boksen, karate, hardlopen en met name basketbal. Basketbal werd een echte obsessie en voor, na en soms ook tijdens school struinde hij samen met vrienden pleintjes af om pick-up games te spelen. Jay heeft voor verschillende verenigingen bij de jeugd en senioren gespeeld waaronder een aantal jaar in landelijke competities.

Zijn wens om meer met bewegen te doen en naar het CIOS te gaan bleek niet mogelijk doordat men er achter kwam dat Jay geboren was met spondylolise, een gebroken L4 wervel. De doktoren gaven hem het advies; niet meer sporten! Dat advies heeft hij precies 1 maand opgevolgd maar dat hield hij niet vol. Bewegen maakt te veel deel uit van wie hij is.

Eind 2009 kwam Jay met vrienden in aanraking met Crossfit toen hij aan het trainen was voor zijn eerste Marathon. De liefde voor Crossfit groeide langzaam. De eerste ervaringen waren eerder pijnlijk dan plezierig.

Maar door crossfit vond hij wel voor het eerst plezier in fitness door het competitie element en door de saamhorigheid van de Crossfit community. 2011 heeft hij zijn Crossfit L1 papieren gehaald en begon hij met lesgeven.

In 2012 stopte hij als account manager en koos hij ervoor full-time voor het coachen te gaan. Hij haalde hij dat jaar zijn Crossfit L2 en olympic weightlifting certificeringen.

Jay heeft sindsdien als coach lesgegeven bij drie Crossfit boxen in Nederland en Koeweit voordat hij in 2015 als Crossfit hoofd-coach en mede-eigenaar bij Vondelgym begon.

“Bewegen maakt deel uit van wie hij is”.

Telefoon: 0682783045
Email: jay@vondelgym.nl