Blog

Powerlifting Meet Rotterdam - 12 november

Powerlifting Meet Rotterdam - 12 november

12 November is het zo ver: de grootste Powerlifting Meet die Vondelgym tot nu toe heeft gekend. Deze dag is bedoeld voor iedereen die sterker wil worden, zichzelf wil uitdagen en wil ervaren hoe het is om op een echt Powerliftplatform te staan.

Deze Powerlifing Meet vindt plaats in Vondelgym Rotterdam (Meent 132b) van 12:00-18:00 uur. Wel moet je hiervoor vanaf 10:30 uur komen om te wegen, opwarmen en uiteraard je beurten doorgeven. Niet bekend hiermee? Geen probleem, want alles is onder begeleiding!

Zo werkt het

Er vinden twee flights plaats, omdat we uitgaan van veel deelnemers en we gunnen iedereen de optimale ervaring. We verdelen de groep in twee delen zodat mensen in de bij hen passende groep optimaal kunnen liften.

Terwijl de ene groep bezig is, warmt de andere op met de coach voor de beste resultaten.

Voor alle lifts (Squat, Bench & Deadlift) gelden bepaalde standaarden natuurlijk. Dit wordt goed van tevoren uitgelegd, net zoals de Vondelym Games moeten alle atleten wel volgens de zelfde lijn bewegen zodat het goed meetbaar is voor de judge.

Voor elke lift krijg jij drie beurten. En na drie beurten heb je een korte pauze om bij te tanken en op te warmen voor de volgende lift. Terwijl jij even bijtankt, kun je lifters uit de andere flight aanmoedigen!

Ook lopen er fysio’s rond mocht jij ergens last van hebben voor een gratis check-up om te zorgen dat je lekker kan blijven liften.

Eten

Nadat iedereen al hun lifts hebben gehaald komt de prijsuitreiking en gaan we met z’n alle genieten van de heerlijke maaltijden van G’rilla Kitchen. Dit zit natuurlijk inbegrepen bij jullie ticket. Je krijgt een voucher voor je maaltijd bij het inwegen samen met je beurtblaadje. Zorg wel dat je wat kleins meeneemt om te eten als tussendoortje zodat je sterk blijft en opgeladen voor de dag. Eiwitrepen kan je natuurlijk ook altijd halen bij de balie en een FitAid krijgen jullie van ons!

Nog wat details

De Powerlifting Meet kent geen gewichtsklasses, wel baseren we op basis van dots (punten die jij krijgt van hoeveel kilo’s jij lift in verhouding met jouw lichaamsgewicht) de plaatsing voor de wedstrijd.

Er worden voor de mannen en vrouwen goud, zilver en bronze medailles uitgedeeld voor de top 3 en daarbij komen ook Goodies. Ook delen wij nog een Best Lifter Award uit voor één man en vrouw. Mocht je je anders identificeren trouwens, neem dan contact met ons op en dan kijken we samen met jou wat een passende oplossing is voor de competitie.

De meeste deelnemers komen vooral meedoen om een PR te zetten voor zichzelf! Ook dit is natuurlijk helemaal privé en veilig :)

Max. Deelnemers: 40 lifters
Tarief leden: 15 eu
Tarief niet-leden: 20 eu

Handig

Checklist voor de dag:
- Tussendoortjes
- Eventueel pre-workout of andere caffeïnebron
- Pen voor het opschrijven de beurten
- Lifters / stevige platte schoenen
- Polsbandjes
- Knee Sleeves
- Eventueel eigen muziek voor tijdens opwarmen (koptelefoon/oortjes)
- Enthousiasme!!

Vergeet vooral niet te genieten van de dag, dat blijft het aller belangrijkste de primaire intentie is een onvergetelijke ervaring creëren.

Inschrijven kan via de balie op elke Vondelgymlocatie en via email: rotterdam@vondelgym.nl of DM @4qualitycoaching als je geen lid bent. Wanneer je lid bent worden de aanmeldkosten afgeschreven, ben je nog geen lid dan ontvang je een betaallink.

Zie je daar!